Koen HarkxMijn naam is Koen Harkx eigenaar en trainer bij Koenoss Sporting. Vanaf de basisschool vond ik de gymlessen altijd het aller leukste en dat is de hele schoolperiode altijd gebleven. Lekker al je energie die je de hele dag hebt opgespaard kwijt kunnen in sport. Welke sport maakt niet uit, als het maar bewegen is.

Omdat ik met sporten nooit kon kiezen wat ik wilde doen ben ik bij de plaatselijke gymnastiek vereniging begonnen waar verschillende disciplines van sport aanbod kwamen. Na een tijd ben ik geselecteerd voor het selectie heren turnen een sport waar ik onderaan begonnen ben in de laagste divisie en mijzelf helemaal naar boven heb gewerkt tot aan de eredivisie toe. De jaren waarin ik turnde heb ik tientallen prijzen bij elkaar geturnd. 3 Keer Nederlands kampioen geworden, talloze 2e en 3e prijzen bij elkaar geturnd zowel op nationaal als internationaal niveau.
Resterende tijd bracht ik veel buiten door waar ik vooral actief was met mountainbike, bmx’en, voetballen en freerunnen. Ook vond ik het altijd leuk om te stunten en grenzen te vinden van het lichaam.

Op mijn 18e heb ik mijn turn carrière beëindigd vanwege vele blessures waarna ik het trainersvak ingerold ben als turntrainer. Omdat ik nog steeds een passie voor sport had heb ik nagedacht om een sportopleiding te volgen, alleen wist ik niet wat ik daarna wilde doen. Wel wist ik zeker dat ik niet richting het onderwijs wilde gaan maar ook niet precies wist wat ik wel wilde doen. Omdat ik ook altijd goed met rekenen en cijfers was heb ik de opleiding tot assistent accountant gevolgd, afgerond en bij een administratiekantoor aan de slag gegaan. Als turntrainer zijnde waren de prestaties niet onverdienstelijk zo hebben meerdere jongens onder mijn leiding finale plaatsen op het Nederlands kampioenschappen turnen gehaald, diverse medailles gehaald en zijn er plaatsen bemachtigd in de oranje jong talenten selectie van de KNGU.

Echter schiet zelf sporten er soms bij in. Je bent minimaal 40 uur per week kwijt met werk, minimaal 15 uur per week met turnen en daarnaast ga je nadenken welke sport wil ik eigenlijk doen? Maar waarom moet ik eigenlijk kiezen als ik wil gaan sporten? Waarom kan ik niet alle sporten een beetje doen de ene les voetballen en de week daarna basketballen, volleyballen of tennissen?

Toen is het idee ontstaan om een bedrijf op te richten. Mensen van alle leeftijden een mogelijkheid te bieden ervaring op te doen met verschillende sporten bij 1 bedrijf waarbij je basisvaardigheden van de betreffende sport leert en op een leuke manier waarbij je veel beweegt op je eigen niveau. Daarnaast moeten er ook mogelijkheden zijn om aantal sporten wel vast op een planning te hebben zodat er altijd een keuze is in het sportaanbod.

Leer met plezier en sport met een lach!